Naast de waardevolle opleidingen op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en talentontwikkeling kun je bij Use Your Talents ook terecht voor coaching. We merken dat de twee termen in de praktijk nogal door elkaar gebruikt worden. Toch zijn er belangrijke verschillen. In dit artikel leggen we het verschil uit, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of je trainen of coachen inzet. Voor je medewerkers óf voor je eigen persoonlijke groei.

De overeenkomst tussen coachen en trainen

Zowel coachen als trainen zet je in om individuen te ondersteunen en te ontwikkelen. De verschillen zitten in doelstelling, focus en methoden.

Doelstelling

Coaching richt zich op het helpen van individuen bij het identificeren en bereiken van:

  • hun persoonlijke doelen;
  • het ontwikkelen van vaardigheden;
  • het vergroten van zelfbewustzijn;
  • het verbeteren van de prestaties.

Het draait om het begeleiden van mensen om hun potentieel te realiseren en het vinden van oplossingen die bij hen passen.

Training daarentegen is gericht op het overbrengen van:

  • specifieke kennis;
  • vaardigheden of technieken.

Het helpt individuen bepaalde taken uit te voeren of specifieke doelen te bereiken. Training is meestal gestructureerd en gericht op het verwerven van specifieke competenties.

Focus

Coaching richt zich meer op het verkennen van de gedachten, gevoelens en motivaties van individuen. En op het helpen hun zelfinzicht te vergroten en persoonlijke groei te bevorderen. De focus ligt op het stimuleren van reflectie, het stellen van doelen, het overwinnen van obstakels en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Training is meer gericht op het aanleren van specifieke kennis, vaardigheden of procedures. Het kan zich concentreren op het aanleren van technieken, het verbeteren van prestaties op een bepaald gebied of het vergroten van de productiviteit.

Methoden

Coaching maakt gebruik van een dialogische aanpak waarbij de coach vragen stelt, luistert, feedback geeft en de coachee ondersteunt bij het vinden van antwoorden en oplossingen. De coach fungeert als een gids en facilitator.

Training omvat meestal gestructureerde sessies met duidelijke doelstellingen en leeractiviteiten. Het kan lezingen, demonstraties, oefeningen en assessments omvatten. De trainer heeft een meer directieve rol en fungeert als de expert op het gebied van de training.

Effectief & Talentgericht Leiderschap; trainen of coachen?

Naast de exclusieve 5-daagse training Effectief & Talentgericht Leiderschap kun je ook kiezen voor (aanvullende) Management Coaching om jezelf tot effectief en talentgericht leider te ontwikkelen.

Voor ons sluit het aanbod van zowel training als coaching naadloos aan op het strategisch partnerschap dat we graag met organisaties aangaan. Want het heeft natuurlijk grote voordelen als individuele coaching aansluit op de geleerde vaardigheden in trainingen en opleidingen.

Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies als je twijfelt of coachen of trainen jouw beste vervolgstap is. Of ben je benieuwd welke voordelen wij meebrengen voor jouw bedrijf als je kiest voor een strategisch partnerschap?

Ook dat vertellen we je met plezier.

Bel: 076-700 20 16 of stuur een e-mail naar info@useyourtalents.nl.