Talentontwikkeling hét recept voor bevlogenheid!

Waarom zou je jouw talent of het talent van anderen bewust gaan inzetten? Heel simpel, je krijgt er energie van, je inspireert anderen en bent als vanzelf succesvol. Een organisatie die investeert in talentontwikkeling en het beschikbare talent ook daadwerkelijk inzet, investeert automatisch in betrokken en bevlogen medewerkers.

Voorkeursgedrag als uitgangspunt bij Talentontwikkeling

Door stil te staan bij het natuurlijke voorkeursgedrag van mensen (bv een specifieke leiderschapsstijl of manier van werken of communiceren) krijg je inzicht in talent en natuurlijk gedrag. Als hier al rekening mee wordt gehouden tijdens de werving -en selectie, kan een aanvullend team geformeerd worden waarmee een mooie basis voor een succesvolle samenwerking gelegd wordt. Het boven tafel krijgen van talent en karakter kan bijvoorbeeld onderzocht worden samen met een goede Talent Coach of door het maken van een Talenten Analyse van bijvoorbeeld UseYourTalents.

Het zien en waarderen van Talent

Als duidelijk is welke talenten aanwezig zijn, dan is het vervolgens van belang om dit talent te waarderen, verder te ontwikkelen en om te zetten in toegevoegde waarde. Hier ligt voor sommige organisaties (en medewerkers) nog een uitdaging. Om energie en tijd te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van mensen en daar direct als organisatie ook de vruchten van te plukken.

Het is bijzonder belangrijk om gedurende het samenwerkingsverband te blijven kijken of het talent van de medewerker voldoende ingezet wordt binnen de organisatie. Stralen de ogen nog? Biedt de medewerker voldoende toegevoegde waarde? Samen hierover in gesprek blijven is essentieel.

Laat je positief verrassen!

Je ontkomt er niet aan om aandacht te schenken aan verbeterpunten maar zeker zo belangrijk is het om aandacht te schenken aan wat goed gaat! Ook om te kijken welke werkzaamheden en verantwoordelijkheden het best passend zijn in deze fase van de persoonlijke ontwikkeling. Het inzetten van talent = het zien en waarderen van mensen. De focus op talent zorgt voor vertrouwen in plaats van controle en reken maar dat je als leidinggevende positief verrast gaat worden!

Neem zelf de regie!

Niet alleen organisaties maar ook medewerkers mogen de regie nemen over de eigen persoonlijke ontwikkeling. Die hoeft niet te stoppen als de werkgever hierin geen actieve rol pakt. Bewust en zelfkritisch zijn over de eigen ontwikkeling is nooit verkeerd. Dus blijf in het zadel zitten, neem initiatief en investeer in de eigen ontwikkeling!

Inspiratie

Mocht je daar inspiratie bij nodig hebben neem dan vrijblijvend contact  met ons op. Wij kunnen je helpen bij het succesvol inzetten van jouw talent. Kijk hier voor ervaringen van andere opdrachtgevers.

Blijf Kijken in Kansen!
Annita Euwijk

Teambuilder en Talentcoach