Talentontwikkeling hét recept voor bevlogenheid

Waarom zou je jouw talent of het talent van anderen bewust gaan inzetten? Heel simpel, je krijgt er energie van, je inspireert anderen en bent als vanzelf succesvol. Een organisatie die investeert in talentontwikkeling en het beschikbare talent ook echt inzet, investeert automatisch in betrokken en bevlogen medewerkers.

Het zien en waarderen van Talent

Door stil te staan bij het natuurlijke voorkeursgedrag van mensen (bv een specifieke leiderschapsstijl of manier van werken of communiceren) krijg je inzicht in talent en nog beter, begrip voor bepaald gedrag. Hier kan je tijdens de werving -en selectie van nieuwe teamleden rekening mee houden. Op deze manier kan een groep mensen ontstaan dat elkaar aanvult en versterkt. Zo leg je een mooie basis voor een succesvolle samenwerking. Het boven tafel krijgen van talent, karakter en bepaalde competenties kan bijvoorbeeld samen met een goede Talent Coach of door het maken van een Talenten Analyse.

Talentontwikkeling

Als duidelijk is welke talenten aanwezig zijn, dan is het slim deze verder te ontdekken en te ontwikkelen. Immers, alles wat je aandacht geeft groeit! Hier ligt voor sommige organisaties (en medewerkers) nog een uitdaging. Om energie en tijd te investeren in persoonlijke ontwikkeling en daar direct ook de vruchten van te plukken.

Het is belangrijk om gedurende de samenwerking te blijven kijken of het talent van de medewerker voldoende ingezet wordt binnen de organisatie. Stralen de ogen nog? Bied je de medewerker de juiste rol en omgeving om tot bloei te komen? Samen hierover in gesprek blijven is super belangrijk. En misschien kom je soms samen tot de conclusie dat een andere omgeving nog veel passender is om het talent tot zijn recht te laten komen.

Laat je positief verrassen

Je ontkomt er niet aan om verbeterpunten bespreekbaar te maken maar net zo belangrijk is het om aandacht te geven aan wat goed gaat! Ook om te kijken welke werkzaamheden en verantwoordelijkheden het best passend zijn in de huidige fase van de persoonlijke ontwikkeling. Het inzetten van talent = het zien en waarderen van mensen. De focus op talent zorgt voor vertrouwen en erkenning en reken maar dat je als leidinggevende positief verrast gaat worden!

Neem zelf de regie

Niet alleen leidinggevenden maar ook medewerkers mogen de regie nemen over de eigen persoonlijke ontwikkeling. Die hoeft niet te stoppen als de werkgever hierin geen actieve rol pakt. Bewust en zelfkritisch zijn over de eigen ontwikkeling is nooit verkeerd. Dus ga zelf in het zadel zitten, neem initiatief en investeer in jouw eigen groei!

Inspiratie

Mocht je daar inspiratie bij nodig hebben lees dan mijn columns of neem contact  met mij op. Ik kan je helpen bij het succesvol inzetten van jouw talent.