Wist je dat UseYourTalents werkt met een Inspiratie Team? Ons team bestaat onder andere uit 9 Innovatie Trainers en Management & Team Coaches die tevens hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven.

Daarnaast werken wij regelmatig samen met andere talentvolle specialisten die op projectbasis UseYourTalents versterken. In dit artikel laten we je graag kennismaken met Frank Kanters.

Annita over Frank

Frank is een waardevolle aanvulling in ons topteam. Down to earth, warm en oprecht. Door zijn brede werkervaring is hij een door de wol geverfde praktijkman die zijn kennis en ervaring meeneemt in onze trainingen. Ik werk graag met Frank samen omdat hem geen uitdaging te groot is!

Frank over Frank Kanters

Ik ben Frank Kanters, 56 jaar. Ik woon met mijn vrouw Ditta in Breda. Samen zijn we de ouders van een zoon van 23 en een dochter van 21. Voor ik zelfstandig ondernemer werd, heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. 10 jaar in de financiële dienstverlening in sales & marketing managementfuncties en daarna 10 jaar in de uitzendbranche als regiodirecteur en commercieel manager. Inmiddels ben ik alweer 10 jaar zelfstandig als docent en trainer en coach.

Hoe leerde je Annita & UseYourTalents kennen?
Een wederzijdse kennis bracht Annita en mij met elkaar in contact. Hij dacht dat wij wel wat voor elkaar zouden kunnen betekenen. En hij had gelijk!

Wat vind je zo boeiend aan doceren, trainen en coachen?
Mensen mogen helpen om zich te ontwikkelen geeft me energie.

3 x inspiratie van Frank

Frank haalt zelf zijn inspiratie uit mooie mensen. En dit zijn wat van zijn favorieten.

Het boek De vertrouwde adviseur van David Maister is een echte aanrader. In dit boek stelt Maister dat de sleutel tot professioneel succes bestaat uit het vermogen om bij cliënten vertrouwen te wekken en door hen in vertrouwen genomen te worden. Dit vertrouwen vormt ook de basis voor klanttevredenheid en loyaliteit. Daarnaast beschrijft Maister de vijf stappen die nodig zijn om een op vertrouwen gebaseerde relatie te creëren.

Erg pragmatisch zijn de lijsten om de effectiviteit van adviseurs te vergroten en het vertrouwen dat je geniet te toetsen. Betrouwbaarheid is een van mijn persoonlijke kernwaarden. Vandaar dat het boek me zo aanspreekt.

Verder ben ik een enorme fan van Ricky Gervais en zijn nietsontziende humor. Dus als je een dagje wilt bingewatchen; zoek op Netflix Ricky Gervais en geniet. Kijk op zijn minst naar After Life. En volgens zijn eigen spoileralert tijdens de Golden Globes uitreiking: er komt een tweede seizoen! Daar kijk ik nu al naar uit. Ook de TedTalks van Simon Sinek vind ik erg inspirerend.

Met welke talenten ben jij gezegend?
Ik ben enorm enthousiast, houd van humor en ben erg betrouwbaar.

Wat is jouw levensmotto?
Blijf bij jezelf.

Frank over leiderschap en teams

Een grote valkuil bij leiderschap vind ik, dat je denkt dat leiderschap niet meer nodig is. Ik geloof niet in zelfsturing. Zeker niet op de lange termijn. Er zijn te veel regressiefactoren in het spel. Wel ben ik een voorstander van strategisch coachen waarbij je het oplossend vermogen van het team stimuleert.

Bij teams zie ik regelmatig mensen tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. Simpelweg omdat ze elkaars kwaliteiten niet begrijpen en/of waarderen. En weet je het kost eigenlijk geen moeite om je in elkaars talent te verdiepen. Als vertrouwen in een team heerst is de kans op succes zoveel groter.

Frank @ UseYourTalents

Frank is een geregistreerd docent bij het CRKBO en verzorgt de volgende UseYourTalents trainingen en opleidingen:

Vaker lezen over leiderschap, team- en talentontwikkeling?

En bovendien ook kennismaken met het Inspiratie Team van UseYourTalents? Abonneer je op onze gratis maandelijkse inspiratiemail: Imp@ct.

PS Lees ook het interview met Liesbeth vanden Boeynants