Je weet het zeker. Dit wordt jouw jaar. Je hebt de feestdagen gebruikt om eens goed naar je leven te kijken. En lang niet alles wat je zag, staat je aan. Oké, een aantal goede voornemens hebben heus eerder op je lijst gestaan. Maar dit jaar ben je vastberaden. Het roer moet om, voordat je zelf omvalt.

Born to be a leader

Jij bent ambitieus. Moeder natuur of wie dan ook heeft je gezegend met een heleboel talent. Jij durft je hoofd echt wel boven het maaiveld te steken. Al van kinds af aan keek een groep naar jou als er iets geregeld moest worden. En dat kreeg je altijd prima voor elkaar.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat jij nu een leidinggevende functie bekleedt. En wees eerlijk: you love it!

Jij doet het licht wel uit

De hele dag ben je druk bezig met mensen te inspireren. Je stuurt ze aan, luistert geduldig naar hun problemen en stimuleert ze met oplossingen te komen. Je plant, je coacht, je managet.  Soms blus je brandjes. Jouw dagen zit bomvol. Daarom begin je vroeg en ben je meestal degene die het laatst het licht uit doet.

In de film des levens… speel jij de halve cast!

Daar blijft het niet bij. Hoewel je overdag jouw mensen voortdurend wijst verantwoordelijkheid te nemen voor hun persoonlijke belastbaarheid en energiemanagement, lijkt jouw abonnement op die hippe sportclub meer een sponsoring. Want waar haal je de tijd vandaan om lekker te sporten? Je bent tenslotte ook nog: partner, ouder, leider, bestuurslid, sporter, vrijwilliger, familielid, vriend.

Het knaagt nu al een tijdje

Je zult het nooit hardop zeggen (waarom niet eigenlijk?) maar de laatste tijd kosten een aantal zaken moeite. Er schuurt wel het een en ander.

Zo is er een teamlid waarmee je echt NIET kunt communiceren. Wat je ook probeert. Ook zit je nog met het onverwachte vertrek van teamlid X in je maag. Je had er zoveel energie in gestoken en toch ging hij weg. Dat had je niet verwacht. En je hebt ook geen idee wat je dan nog meer moet doen om talenten niet alleen te boeien, maar ook te binden. Tenslotte voel je binnen het team dat er soms “gedoe” is, toch kun je niet precies je vinger erop liggen. Effectief leiderschap? Je voelt het even niet meer.

De paradox van het haar van de kapper

Is het jou ook weleens opgevallen dat het haar van de kapper niet altijd perfect zit? Of dat de muren van de schilder thuis best een likje verf kunnen gebruiken? En dat zelfs de beste therapeuten ook een therapeut hebben?

Mij wel. En ik snap dat heel goed. Want je kunt de theorieën achter iets wel kennen, maar zelf heb je ook jouw blinde vlekken. En terwijl jij de hele dag luistert, motiveert, en stuurt wie doet dit voor jou? Wie helpt jou je eigen talenten verder te ontwikkelen. Zodat je je werk als effectief leider nog beter én met minder energieverlies kunt doen?

Gooi het roer om en…

Stel je eens voor, dat jij jezelf vijf dagen gunt. Waaronder drie intensieve trainingsdagen in een inspirerende en natuurrijke omgeving. Zodat de waan van de dag en allerlei afleidingen even geparkeerd worden.

Dat je daarbij omringt bent door mensen van jouw niveau. Die jouw dilemma’s snappen of herkennen. En dat jij dit keer niets hoeft te organiseren of managen. Dat deze dagen draaien om JOU en jouw persoonlijke ontwikkeling.

…neem de wind in de zeilen

Dat een team van zeer ervaren en gedreven professionals je onderdompelt in een perfecte balans van inspanning, ontspanning en ontwikkeling. En je na afloop van deze training bovendien beschikt over nieuwe technieken en tools waarmee jij de problemen die jij als leider ervaart, moeiteloos tackelt.

En dat als gevolg van deze investering niet alleen jij, maar ook je teamleden én de bedrijfsresultaten een sprong vooruit maken. Mij lijken dit de perfecte ingrediënten om het roer om te gooien en de wind in de zeilen te nemen.

Mee eens?

Pak je agenda en meld je aan voor het leiderschapsprogramma: Effectief Leiderschap.

Ontdek waarom anderen ons aanbevelen