Leren Coachen

Onlangs beoordeeld met een 8,9!

Coachen voor Docenten in het voortgezet onderwijs:

Voor docenten bieden wij deze training aan om van Mentor naar Coach toe te groeien. Niet loslaten, maar anders vastpakken. Al voor het vierde jaar begeleiden wij docenten bij het ontwikkelen van hun coachvaardigheden. Een beproefd concept met een bijzonder resultaat!

“Tijdens de studiemiddagen van onze mentoren/coaches heb ik deelgenomen aan de cursus coachvaardigheden. In de cursus hebben we geleerd hoe je in korte tijd kan komen tot een ontwikkelvraag die door de leerling ZELF is geformuleerd. We hebben met name geleerd doelgericht te werk te gaan en hoe we de leerling kunnen begeleiden om zelf in actie te komen. We hebben veel praktisch gewerkt, wat mooie onderlinge gesprekken heeft opgeleverd en we hebben technieken aangereikt gekregen die werkbaar zijn in de praktijk en waar je direct iets mee kan. Hoe stel ik de juiste open vragen? Wat zijn de valkuilen? Met daarbij een aantal praktische tools. (De technieken die we geleerd hebben heb ik thuis ook op mijn kinderen geoefend en ik kan niet anders zeggen: het werkt 😉). Al met al een waardevolle training die we jaarlijks blijven aanbieden tijdens de professionalisering middagen!”

Docent Peter Kuijsters, Frencken college Oosterhout

Coachen voor leidinggevenden:

Coachend leiderschap is in deze tijd essentieel! Wil je als organisatie jouw talent binden en boeien, dan zal je oog moeten hebben voor ieders’ potentieel. Zelf kunnen reflecteren en kunnen ondersteunen bij ontwikkeling zijn cruciale vaardigheden om in deze tijd leiderschap te tonen.

Coachen binnen organisaties:

Daarnaast is zoveel Talent aanwezig binnen organisaties maar worden ze te weinig benut. De komende jaren zullen veel oudere, ervaren medewerkers met veel kennis en kunde organisaties verlaten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Wat nu als hun Talent wordt ingezet om jong talent te laten groeien? UseYourTalents heeft een Mentor Programma ontwikkeld, waarbij potentiële Mentoren getraind en begeleid worden bij het inkleuren van hun rol als mentor binnen de organisatie.