In deel 1 van dit tweedelig blog, stelden we vast dat veel mensen moeite hebben hun talenten te herkennen en benoemen. Weet je waarom ik UseYourTalents heb opgericht? Omdat ik zoveel mensen ontmoet die op de verkeerde stoel zijn beland. Simpel door het feit dat ze hun eigen kwaliteiten niet benutten.

Het levert je veel winst op om haarscherp te weten waar jouw talenten liggen. Het laat je ogen weer stralen! In dit 2e deel leg ik uit, waarom ik voorstander ben van een begeleide talentenjacht. Want jezelf coachen is lastig, hoe moet je je blinde vlek dan vinden?

Talent herkennen én benutten

Natuurlijk; internet staat vol met informatie hoe je zelf je talenten herkent. Ook wij schreven een blog met 5 vragen als start van jouw persoonlijke talentenjacht. Ga daar ook zeker mee aan de slag! Het levert je veel inzichten op.

Het is een perfecte eerste stap in je bewustwording. Om je talenten écht volledig te benutten, adviseren we je met een coach aan de slag te gaan.

De voordelen van een begeleide talentenjacht

Want zo’n begeleide talentenjacht levert deze voordelen op:

  • Een coach is een professional en helpt door gerichte vragen de juiste antwoorden boven water te krijgen. Inclusief je blinde vlek.
  • Zo’n samenwerking is een duidelijk signaal dat je in jouw persoonlijke ontwikkeling investeert. Daarmee zet je deze investering ook op de eerste plek in je onbewuste brein.
  • Door de afspraken die je met je coach maakt, is er geen kans op verslapping. Want het is veel makkelijker een afspraak met een ander na te komen, dan een afspraak met jezelf.
  • Een goede coach bezit een ruimte toolbox en zet precies op het juiste moment de juiste interventies in.
  • Een coach helpt je te reflecteren. Niet alleen op gedrag maar ook betekenisgericht. Dit zorgt voor een verdieping.

Samengevat leidt een begeleide talentenjacht sneller tot resultaat, zodat je eerder van de voordelen kunt profiteren. Ook ontstaat er meer diepgang waarbij je ontdekt wanneer je welke kwaliteit het beste inzet.

De unieke aanpak van UseYourTalents

UseYourTalents werkt bijvoorbeeld met een talenten- en drijfverenanalyse. Hiermee ontdek je wat jouw focusgebieden nu zijn. Je leert wat jouw persoonlijke drijfveren zijn en ook wat jou energie geeft en wat juist energie neemt.

Daarbij achterhaal je jouw beperkende overtuigingen zodat je meer mogelijkheden voor jezelf weet te creëren. Je ziet in één oogopslag jouw talentenmix, voorkeursstijl in communicatie en voorkeur in aanpak. Waardevolle kennis om de juiste keuzes te maken in je loopbaan.

Of zoals Eva schrijft:

Op cruciale momenten in dit persoonlijke ontwikkelproces de juiste keuzes en antwoorden gevonden door de reflecties en tools die Annita met me doorlopen heeft. De volledige klantervaring van Eva lees je hier.

Samen op talentenjacht?

Onze stoelen zijn gedraaid; nu is de keuze aan jou. Wil jij werk maken van jouw talenten? Begeleiding in je werk of naar werk ontvangen? Ontdekken waar jouw passie ligt? De coaches van UseYourTalents staan voor je klaar!

Bonustip: Ontwikkel jouw coachtalent

Een goede coach heeft een professionele coach-opleiding gehad, werkt methodisch, stelt de juiste vragen, doet geen suggesties en vult niets in!

Wil jij jouw coachvaardigheden eens zelf onder de loep nemen? Zodat jij het talent van jouw medewerkers opspoort en tot bloei brengt? Meld je aan voor Coachingsvaardigheden voor Professionals.

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor potentiële coaches, leidinggevenden en mentoren, zodat je naast jouw vakinhoudelijke expertise ook je coachingsvaardigheden professionaliseert.

Schoolleiders die dit programma volgen, komen in aanmerking voor hun herregistratie Schoolleiders PO.