Mensen werken met plezier onder jouw leiding. Logisch, want jij weet waar je voor staat. Je hebt bakken vol talent en laat anderen hun capaciteit optimaal benutten. Die inspanningen betalen zich ruimschoots terug: tevreden medewerkers en prachtige bedrijfsresultaten. Toch heb zelfs jij te maken met deze 10 valkuilen bij leidinggeven.

1. Kunnen ze nu helemaal niets zelf?!

Ik snap het wel, jij bent ook maar een mens. En als keer op keer dingen misgaan is het verleidelijk om in te grijpen. De details na te lopen. De vinger aan de pols houden. Maar weet je, dat is helemaal niet jouw taak. Bovendien los je hiermee ook geen problemen op. Erger nog met dit micromanagement houd je problemen in stand. Geef je voor het eerst leiding? Hier ontdek je waardevolle tips voor first time leaders.

2. Je vergeet de stip te delen

Voor jou is het zo helder als mineraalwater uit een bergstroom. Je weet precies welk doel je wilt bereiken. En natuurlijk doe je dat niet alleen. Dat doe je samen met je teams die allemaal hun subdoelen toebedeeld krijgen. Weten ze net zo helder als jij wat jullie collectieve doel is? Of is dat alleen bij jou bekend? Als je zorgt voor collectief gedragen doelstellingen kom je met minder moeite sneller vooruit.

3. Steven, Richard copy paste? Sorry, that’s a waste

Je verslindt ze. De woorden van jouw persoonlijke inspirators. In boeken, podcasts of trainingen. Feedly zorgt dat je de nieuwste leiderschap modellen als eerste ontvangt. En dagelijks lees je jouw vakliteratuur. Al die nieuwe inzichten pas jij 1:1 toe. Dat werkt dus niet. Vertaal je nieuwe inzichten altijd naar jouw persoonlijkheid en jouw organisatie.

4. Ga niet continu solo

Misschien komt het door je opvoeding, door je normen en waarden of door een traumatische gebeurtenis in je verleden. Geloof mij als ik je vertel dat je écht niet alles alleen hoeft te doen. Dus investeren in jouw team en de ontwikkeling van hun talenten kun je met een gerust hart overlaten aan professionals zoals UseYourTalents.

5. Wie zwijgt stemt toe

Natuurlijk staat jouw deur altijd open. En iedereen is het met je eens, want je ontvangt eigenlijk nooit kritiek. Het vraagt moed en durf om een leider te bekritiseren. Wie zwijgt stemt toe geldt helaas niet voor jou. Als je écht wilt weten hoe jouw ideeën vallen zul je tegenspraak moeten organiseren.

6. Lief, het wordt een latertje. Eet alvast maar

Die 8 woorden staan als sjabloon in jouw gsm. Je werkt hard, keihard. Want dat verlang je ook van jouw mensen en mensen doen wat je laat zien, niet wat je zegt. Er is niets mis met hard werken, ik ben er zelfs voorstander van. Echter net als je Tesla; als je niet op tijd oplaadt kom je niet meer vooruit. Gun jezelf tijd voor bezinning en neem eens afstand van je werk. Dat levert een bron aan nieuwe inzichten. Dus pas op voor deze valkuil bij leidinggeven en kies voor duurzaam leiderschap.

7. Push it…

Veel leiders zijn er trots op, dat ze maximaliseren. Zo snel mogelijk, zo winstgevend mogelijk, zo goedkoop mogelijk. Precies tot aan de grens haal je eruit wat erin zit. Dat lijkt geweldig echter dit leidt tot uitputting. Kies liever voor duurzaam organiseren en optimaliseer.

8. Had ik dat nog niet verteld?

Als leider heb je het druk. Met je focus op strategie, investeringen in excellent presteren, eigen maken van skills, inspireren en resultaten behalen. Communicatie schiet er dan makkelijk bij in. Eén keer communiceren is vaak niet voldoende. Maak van communicatie een prioriteit en zorg ook voor afwisseling in de communicatievorm.

9. Dit is waar ik voor sta, punt.

Jouw overtuiging deel je met gemak en je draait je hand niet om voor een afwijkende mening. Dat is krachtig. Je bent eerlijk, oprecht en authentiek. Soms kan het ook schuren. Wanneer blijkt dat anderen aan jouw essentiële waarden voorbij gaan. Pas op voor het gevaar van rechtlijnig denken en blijf ruimte en respect geven aan mensen met een andere overtuiging.

10. Ik zie, ik zie wat de rest ook ziet…

We hebben allemaal blinde vlekken. Iedereen ziet ze, behalve jij. Bovendien heb je ook nog te dealen met het feit dat veel mensen het lastig vinden om eerlijk feedback te geven, zeker aan een leider. Des te belangrijker dat je de tijd reserveert voor zelfreflectie of intervisie.

Wees geen lijdend leider

Herken je een of meerdere valkuilen bij leidinggeven? Gelukkig. Herken je geen enkele valkuil, lees dan valkuil 10 zeker nog een keer door 😊.

Uiteraard is deze lijst van valkuilen niet compleet. Leiderschap is regelmatig eenzaam, want bij wie moet jij je ei kwijt? Zoek jij een sparringpartner op jouw niveau? En wil je samen kijken naar jouw kwaliteiten en talenten en ontdekken hoe je die optimaal inzet? Jouw peers waarderen onze leiderschapsprogramma’s gemiddeld met een 9+.

Even kennismaken?
In deze korte video (kijktijd 1 minuut) vertelt Annita Euwijk waar Use Your Talents voor staat.