Een leider is zo goed als zijn team. Het is niet voor niets dat bij een belangrijke transfer een CEO zijn kernteam meeneemt. Ook UseYourTalents werkt met een Inspiratie Team. Ons team bestaat onder andere uit 9 Innovatie Trainers en Management & Team Coaches die ook ruimschoots hun sporen in het bedrijfsleven verdiend hebben.

Naast dit kernteam werken wij regelmatig samen met andere talentvolle specialisten die op projectbasis UseYourTalents versterken. Vandaag geven we graag een podium aan professional Majka Roerink, internationaal senior trainer binnen ons kernteam.

Annita over Majka

Sinds 2 jaar werk ik intensief met Majka samen. Onze eerste ontmoeting was direct een bijzondere. Allebei door de wol geverfd en veel gedeelde waarden. Majka brengt een bak aan ervaring mee en is gespecialiseerd in intercultural en non-violent communication. Samen begeleiden we onze internationale leiderschap programma’s en trainen we professionals in coachingvaardigheden. Met haar rustige energie is ze een mooie tegenhanger van mijn soms energieke uitspattingen.

We vullen elkaar goed aan en mede door haar input zijn onze programma’s nog sterker geworden.

Majka over Majka

Ik ben 48 jaar en getrouwd met Alexander. We hebben drie kinderen; Jasmijn (13), Wouter & Anouk (11). Sinds 2017 woon ik (weer) in Oosterhout na acht jaar in Spanje en twaalf jaar in Dubai te hebben gewoond. Elf jaar lang heb ik met veel plezier voor Philips Lighting  gewerkt, totdat ik in 2007 mijn opleiding tot co-active coach heb gevolgd. Sindsdien ben ik werkzaam als coach en trainer. Ik vind het inspirerend om met mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden te werken. Verder houd ik erg van wandelen, yoga, pilates en lezen. 

Waarom ben je coach geworden, wat boeit je zo?

Tijdens mijn jaren bij Philips heb ik een managementtraining gevolgd in Madrid bij een coaching instituut en daar werd mijn interesse gewekt. Op een gegeven moment wist ik dat ik meer met mensen wilde werken en dat coaching en training een logische volgende stap zou zijn. Ik ben gecertificeerd co-active coach en heb me gespecialiseerd in intercultural en non-violent communication

Het geeft me erg veel voldoening om mensen te zien veranderen en groeien door de inzet van de juiste coaching- en trainingstechnieken. Het liefst combineer ik een effectieve communicatie training met coaching. Dat werkt super powerful!

Waar mogen we jou ’s avonds voor wakker maken?

Voor een trip naar Spanje of een home-made kaasfondue!

Waar gaan jouw ogen van stralen?

Dat is een makkie; van heerlijk eten. En dan bedoel ik echt het smullen van de maaltijd, niet het bereiden. Gelukkig kookt Alexander als een koning. Ook geniet ik intens van een goed gesprek.

Majka, wat vind jij een grote valkuil bij persoonlijke ontwikkeling?

Saboteur gedachten en ‘limiting beliefs’. Die houden je namelijk in je comfort zone en beperken je daardoor in je ontwikkeling. Gelukkig zijn er veel technieken om deze gedachten en overtuigingen uit te schakelen.

Wat is je laatste waardevolle inzicht?

Ik ben de afgelopen maanden aan de slag gegaan met ’The Work’ van Byron Katie. Het inzicht dat je krijgt als je je (stressvolle) gedachten goed onderzoekt aan de hand van een aantal krachtige vragen en worksheets, heeft een enorme positieve impact zowel op mijzelf als op mijn cliënten. Stress vermindert en relaties verbeteren.

Hoe leerde je Annita en Use Your Talents kennen?

Ik heb Annita leren kennen via onze gezamenlijke vriendin Saskia, ook lid van het Inspiratie Team van UseYourTalents. Saskia was er al van overtuigd dat Annita en ik een goeie match zouden zijn en daar had ze gelijk in! We hadden direct een click en wij vullen elkaar goed aan; zowel bij de ontwikkeling als bij de uitvoering van onze gezamenlijke trainingen.

Samenwerken met Annita is ontzettend inspirerend en positief!

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Ik heb niet echt een favoriete plek in Nederland. Wellicht omdat ik 20 jaar in het buitenland heb gewoond. Ik houd wel enorm van de zee en dan vooral de zee van Zeeland en Bergen aan Zee is ook een favoriete kustplaats. Als stad kies ik Maastricht, omdat het qua sfeer een beetje voelt als buitenland. 

Welk boek lees je op dit moment?

Op dit moment lees ik de Zeven Zussen boeken van Lucinda Riley en ik ben van plan ‘A Mind at Home with iIself’ van Byron Katie te lezen en ‘Tao van Poeh’ van Benjamin Hoff. Ik houd trouwens ook erg van thrillers.

Wat weet bijna niemand van jou?

Dat bijna niemand het weet, houd ik graag zo. Just kidding, ik zou het niet weten! Ik ben een open boek.

Majka@UseYourTalents

Met haar humor, warme benadering en effectieve coachtechnieken weet ze veel mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Haar internationale ervaring en expertise over o.a. intercultural communication is bijzonder waardevol.

Majka verzorgt de volgende programma’s voor UseYourTalents.

Vaker lezen over leiderschap, team- en talentontwikkeling?

En bovendien ook kennismaken met het volledige Inspiratie Team van UseYourTalents? Abonneer je op onze gratis maandelijkse inspiratiemail: Imp@ct.

PS Heb je het interview met Liesbeth van den Boeynants al gelezen?