Als Marco (manager van een marketingafdeling) belt, moet ik even alle zeilen bijzetten. Focussen en goed luisteren. Marco is wanhopig en loopt volledig leeg aan de telefoon.
‘Het gaat compleet mis hier met het team, gedoe, gezeik onderling, terwijl we zo op de goede weg waren. Ik weet het even niet meer.’
Marco heeft een nieuw team sinds een jaar. Als teamcoach heb ik hem en zijn team in een aantal sessies op weg geholpen bij de eerste stappen in teamontwikkeling. Daarnaast begeleid ik hem individueel bij leiderschapsontwikkeling.

YES: herrie in de tent!

Ik laat hem zijn verhaal doen en eindig dan met de woorden: ‘Proficiat! Je hebt het dus heel erg goed gedaan!’ Marco valt stil aan de andere kant van de lijn. Een beetje geïrriteerd vraagt hij: ‘Ja lekker dan, hoezo?’
‘Je bent aanbeland in de volgende fase van teamontwikkeling,’ geef ik aan. ‘Herinner je je nog de fases in teamontwikkeling? Je mag dus nu op een ander niveau het (team)spel gaan spelen.’ Ik hoor eerst een zucht en dan een opgeluchte lach als hij herkent wat ik bedoel.

De groeistuipen van een startend team

Bij elk nieuw team (of een wijziging in het team) ontstaat een nieuwe dynamiek. De leidinggevende heeft in deze fase van teamontwikkeling een belangrijke rol. Er is dan een stevige leider nodig die duidelijke kaders wegzet, een duidelijke structuur en heldere doelen biedt. En die ook het team helpt bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Zodra er conflicten ontstaan en teamleden zich uitspreken, kun je stellen dat ze zich in ieder geval veilig genoeg voelen om dat te doen. Het voelt misschien niet zo maar dit is een compliment waard!

Groeiend team

Is het team in de volgende fase beland, dan is de rol van teamcoach (of leidinggevende) ook weer anders. Er ontstaat onrust en gedoe en dat is niks om je zorgen om te maken: that’s part of the game. In deze fase moeten teamleden leren omgaan met onderlinge verschillen en conflicthantering. Hoe kun je je op een professionele manier uitspreken, zonder de onderlinge relatie te verpesten?

Allemaal zaken die aan bod komen tijdens Team Talent Programma waarbij ik als Teamcoach geniet van alle dynamiek.

Play the Game

Marco en ik nemen de vier fasen in teamontwikkeling nog eens door en hij herkent veel facetten. Dat stelt hem gerust. Hij is een fanatieke gamer, dus ik feliciteer hem met het behalen van the next level. ‘Je hebt gelijk,’ zegt hij. ‘Leidinggeven aan een team is een vak apart.’

Nu hij het als een spel ziet dat hij samen met het team kan spelen, ziet hij veel meer mogelijkheden. Zijn zelfvertrouwen komt terug en hij heeft zin om een potje te ‘gamen’!

We plannen direct een datum voor de kick-off van het Team Talent Programma en ik weet nu al dat alle ogen snel weer gaan stralen. Zonder wrijving, geen glans.

Photo credit: pexels