Persoonlijk leiderschap mag bovenaan ieders agenda staan. Het zorgt voor meer talent én meer geluk. Stephen R. Covey stelt zelfs dat het een voorwaarde is voor effectief leiderschap. Toch zijn wij helemaal niet zo talentgericht. Sterker nog, we maken een kweekvijver van middelmatigheid. Persoonlijk leiderschap doorbreekt dit. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Nederland; kweekvijver van grijze muizen, polderen en middelmatigheid

Helaas is onze cultuur in Nederland helemaal niet zo talentgericht. Dat klinkt misschien vreemd. Maar laten we eens wat zaken op een rijtje zetten. Natuurlijk zijn ze gechargeerd en ontbreken de nuances. Toch weet ik zeker dat je het een en ander herkent.

Onze “doe maar gewoon”-mentaliteit

Het zit in onze volksaard dat we eigenlijk best moeite hebben met succesvolle mensen. Die gedogen we eerder dan dat we ze enorm waarderen. Kijk maar hoe we omgaan met onze sporthelden in relatie tot het buitenland. We leren al vroeg ons aan te passen, vooral dat te doen wat anderen van ons verwachten en ons hoofd niet te ver boven het maaiveld te steken.

Zwakten in de hoofdrol

We zijn geneigd talenten te negeren en ons vooral te richten op zwakten. Een mooi voorbeeld lees je in Talentgericht leiderschap versus het functiehuis. Als gevolg hiervan investeren we dus vooral in middelmatigheid. Want natuurlijk kun je door studie en coaching vaardigheden verbeteren. Je kunt daarmee van een 4 zeker een 6 maken. Echter nooit een 9+.

Labelen als timemanagement

Onze klassen zitten te vol en onze agenda’s lopen over. Gelukkig bespaart labelen en collectief onderwijs veel tijd. Goed in rekenen, niet goed in rekenen. Ook op de werkvloer ontkomt de drukke leidinggevende niet aan dit etiketten plakken. Heel begrijpelijk. Een individuele aanpak vraagt nu eenmaal véél meer tijd. Toch heeft dit labelen een onverwacht negatief effect. Het voedt een fixed mindset en die mindset blokkeert ontwikkeling. Bovendien werkt het ook nog eens besmettelijk. Want als je continu hoort dat je iets niet kunt, duurt het niet zo heel lang tot je daar zelf ook in gelooft. Hallo belemmerende gedachten.

We kiezen te vroeg

Zo rond je 14e maak je een belangrijke keuze die effect heeft op de rest van je leven. Midden in je pubertijd word je geacht een profiel te kiezen in je opleiding. Eigenlijk een onmogelijke opgave. Want je bent jezelf nog helemaal aan het ontdekken. Je weet nog niet wat je talenten zijn of je waarden. Daarna rol je vaak in een baan die aansluit op je opleiding. Niet op je talent en al helemaal niet op je normen en waarden. Het is niet vreemd dat rond je veertigste een midlife crisis op de loer ligt en het roer nogal eens omgaat.

Leiderschap is vakmanschap

Op de werkvloer krijgen de uitblinkers promotie. Dat betekent in de praktijk vaak dat er leidinggevende factoren aan de functie worden toegevoegd. Je wordt manager of afdelingshoofd. Daarmee maken we de cirkel rond. Want leiderschap is vakmanschap. Dat vraagt andere competenties en vaardigheden dan goed zijn in je vak. Zonder een stevig fundament en een berg zelfkennis is het onmogelijk talent bij anderen te (h)erkennen. En zo houden we samen de middelmatigheid in stand.

Stap uit de middelmatigheid

Het is zeker mogelijk om deze cirkel te doorbreken. Sterker nog, dat is noodzakelijk met alle krapte op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling dat de lineaire carrière aan het uitsterven is*.  Maar wat is persoonlijk leiderschap dan precies?

Persoonlijk leiderschap, wat is dat precies

Stephen R. Covey stelt dat persoonlijk leiderschap een voorwaarde is voor effectief leiderschap. Het vraagt om vertrouwen in je eigen kunnen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en het vermogen om samen te werken. Daar ben ik het zo enorm mee eens.

Covey definieert 7 eigenschappen die nodig zijn om effectief leiderschap te tonen. Daarmee verandert je status van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid. Of je nu wel of geen leiding geeft.

Overwinningen op jezelf

Leiderschap begint bij leiderschap pakken over jezelf. Dit persoonlijk leiderschap vraagt een goed inzicht in je persoonlijke talenten en drijfveren. Het haarscherp hebben van je normen en waarden, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt in een omgeving die bij je past. En het erkennen van je valkuilen en irritaties, zodat je weet wat je aan de voorkant moet organiseren. Het vraagt dat je eerlijk en kwetsbaar durft te zijn en in alle omstandigheden dicht bij jezelf blijft. Hiermee vorm je een visie of een personal mission statement, waaraan je jouw persoonlijke doelen koppelt.

Mijn definitie van persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap staat wat mij betreft voor de regie nemen over je eigen leven. Over zingeving. Je invloed en onafhankelijkheid vergroten. Persoonlijk leiderschap is het fundament voor een gelukkig leven, zowel zakelijk als privé.

Overwinningen met de omgeving

Als je precies weet hoe jij als individu in elkaar steekt, kun je de volgende stap zetten. Want we zijn sociale dieren en hebben dus altijd met een omgeving te maken. Alleen ga je misschien sneller, samen kom je verder. Vanuit je persoonlijke onafhankelijkheid ga je op zoek naar wederzijdse afhankelijkheid. Door jouw talenten met die van anderen te combineren, haal je resultaten die je in je eentje niet had durven dromen.

Geen toeval

Het is niet voor niets dat onze opleidingen voor Leiderschap uit twee delen bestaan. In Effectief en Talentgericht Leiderschap ligt het accent op jouw persoonlijke onafhankelijkheid. Het fundament van leiderschap.

In Leren (Team) Coachen ligt het accent vooral op hoe je vanuit jouw eigen kracht de beste resultaten uit samenwerken haalt. En ja, de basis in al onze opleidingen en coachtrajecten is: gebruik je talenten! Durf voor die 9+ te gaan. Voor jezelf en voor het team om je heen.

Jouw eerste stap

Onze opleidingen hebben een bijzonder hoge gemiddelde waardering (>9). Het zijn echte eyeopeners en maken je leven als leidinggevende niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Ook als je (nog niet) toe bent aan professionele begeleiding kun je zelf al met persoonlijk leiderschap aan de slag gaan. Download hier jouw roadmap naar Persoonlijk Leiderschap.

Wil je serieus met je Persoonlijk Leiderschap aan de slag? Kijk dan eens bij ons opleidingsaanbod. Of neem contact met ons op. Dan helpen we je met plezier jouw optimale route naar succes uit te stippelen.

*Leestip: The 100-Year Life, Lynda Gratton, Andrew Scott