Het is spits in huis wanneer de telefoon gaat. Vandaag ben ik officieel niet aan het werk. Met mijn vinger voel ik of de babyvoeding al warm is en met een schuin oog kijk ik op het schermpje van mijn telefoon en neem op. Ik maak het stiltegebaar met een vinger voor mijn mond naar de kids.

‘Goedemiddag, met Annita van UseYourTalents?’ Aan de andere kant van de lijn klinkt een vriendelijke stem, haar naam onthoud ik niet maar het is iemand van de KLM. We hebben geen reis gepland dus het zal wel een verkooppraatje zijn, snel afpoeieren, denk ik.

No problem!

De dame begint enthousiast over onze website en vraagt of ik bereid ben om samen met mijn team te worden ingevlogen naar Parijs. Kortsluiting in mijn hoofd. Maar ik herpak mezelf snel. Ik probeer kalm te klinken maar inwendig maak ik een hysterisch dansje. Ondertussen zet ik de Teletubbies op, zodat het ook op de achtergrond rustig blijft.

‘Parijs? Voor KLM en AirFrance?’ Ik pak pen en papier en begin te schrijven. ‘Natuurlijk,’ zeg ik zonder twijfel in mijn stem. ‘Voor vierhonderd personen. In het Engels. No problem.’ Als ik heb opgehangen geef ik een gil. KLM, in het Engels, no problem?!

Grote zalen inspireren

Met zes trainers gaan we naar Parijs, en het wordt een ervaring om nooit te vergeten. We worden als sterren ontvangen. Een privéchauffeur staat bij Charles de Gaulle voor ons klaar en brengt ons naar een congrescentrum op een prachtig landgoed. In de grote zalen inspireren en enthousiasmeren we de mensen, de positieve vibe, de energie en de saamhorigheid zijn voelbaar. Onze opdrachtgever is meer dan tevreden, zeg maar gerust: super enthousiast. Wat ben ik dankbaar, we voelen ons on top of the world!

Dat gun ik jou ook

En dát gevoel is gebleven. Dankbaarheid, verwondering en trots. Het is de energie waar we als organisatie op draaien. Dat gevoel gun ik iedereen.

Dat begint met het herkennen en benutten van je Talent en weten waar jouw toegevoegde waarde zit. Maar je moet ook helder hebben wat je missie is. Waar geloof je in? Waar sta je voor en waarom? En waar ga je voor, wanneer ben je tevreden?

Het ondernemerschap

Die eerste stappen in het ondernemerschap zeven jaar geleden, vergeet ik nooit. Verwondering en dankbaarheid omdat ik werd gevraagd. Omdat de telefoon als vanzelf leek te rinkelen en ik steeds werd gebeld om verschillende organisaties te mogen begeleiden bij leiderschap- en teamontwikkeling. Dit had ik niet durven dromen na die forse wake-up call.

Je eigen bedrijf beginnen, lijkt de ultieme vorm van vrijheid. Maar met die vrijheid, komt ook de onzekerheid om de hoek kijken. Dat gevoel van vrijheid kan snel omslaan in onmacht, teleurstelling. In ongeduld en onzekerheid. Het vrije gevoel maakt plaats voor financiële druk als het wat minder gaat.  Ik hoor vaak om me heen: “Hoezo melden klanten zich niet, ik heb toch een geweldige dienst of een topproduct?”

Draag uit waar je voor staat

Mijn telefoon lijkt misschien wel als vanzelf te rinkelen. Maar naast hard werken, mijn talent benutten, keuzes maken, en iets kunnen betekenen voor anderen, blijf ik ook uitdragen waar ik voor sta.

Die kennis en ervaring deel ik graag, bijvoorbeeld maandelijks in de inspiratie-mail Imp@ct. Lees als eerste ons laatste nieuws en laat je inspireren door onze blogs, tips en events.

Ja, stuur me maandelijks inspiratie met Imp@ct