“Wat blijven er nog veel kansen liggen”. Ik zit samen met Mark in de zon aan een tafeltje bij het Houtse Meer. Mark en ik gaan way back. Samen zijn we afgestudeerd als Creatief Denken Facilitator en Innovatief Trainer.

Sindsdien maakt hij deel uit van mijn Inspiratieteam en is hij mijn creatieve sparringpartner bij organisatie- en teamontwikkeling. “Eigenlijk zou elke manager en elk teamlid in Nederland 24/7 moeten beschikken over een blauwdruk van de teamperformance”. Marks mondhoeken krullen langzaam naar boven. “Dan ontwikkelen we dat toch?” Ik voel de adrenaline in mijn lijf opborrelen en bestel nog twee espresso macchiato.

Think, Believe, Dream, Dare | Productinnovatie in 4 stappen

Het was een fraaie voorjaarsdag in 2019 dat het idee ontstond voor de Use Your Talents® Online Teamscan. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het tijd om een eerste shout out te publiceren. Want de Online Teamscan staat op het punt om gelanceerd te worden.

Een prima voorbeeld van:

  1. Think; Use Your Talents heeft een duidelijke missie: meer stralende ogen door optimale inzet van je potentieel. We geven al jaren vorm aan deze missie met exclusieve leiderschapsprogramma’s, en ons aanbod voor teamontwikkeling en talentontwikkeling. We weten inmiddels wat werkt en -zeker zo belangrijk- wat niet werkt. Die kennis is een toegevoegde waarde voor élk team.
  2. Believe; Wij hebben de expertise, professionaliteit en resources in huis om het groeipotentieel van een team te verzilveren. Dat bewijst het Team Talent Programma keer op keer.  Aan elk team dat bereid is te investeren in hun groei en ontwikkeling.
  3. Dream; Hoewel we jaarlijks veel opdrachtgevers mogen inspireren en uitdagen, bereiken we niet ALLE teams in Nederland. Enerzijds omdat we daar simpelweg niet de middelen voor hebben. Anderzijds zijn er redenen dat teams de investering niet te doen. De Online Teamscan haalt alle denkbare drempels weg en is 24/7 bereikbaar voor elk team dat een computer met een internetverbinding heeft. Een waardevolle boost voor élk team. Ook in een 1,5 meter samenleving.
  4. Dare; Met onze kennis van creatieve denktechnieken en de toegevoegde waarde daarvan bij productinnovatie is durf voor ons een kwestie van een eerste stap zetten. En vanaf daar de volgende stap. Tot er een kwalitatief hoogwaardig product is, waaraan wij onze goede naam en reputatie durven te verbinden.

Samen werken versus samenwerken

Afhankelijk van je werkervaring weet jij ook dat er een substantieel verschil is tussen samen werken (groep) en samenwerken (team). En herken je dat (bijna) niets is zo bepalend voor ons werkplezier als een goede samenwerking.

Een stroeve samenwerking slurpt energie, draait om ego’s en leidt niet zelden tot psychische klachten. Hoe anders is het beeld van een hecht team waar de vonken vanaf vliegen. Omdat je elkaar en de organisatie beter maakt. Teamkracht levert fantastische resultaten op én waanzinnig veel werkplezier.

Maar écht samenwerken is complex omdat je te maken hebt met:

  • Verschillende normen en waarden.
  • De vier persoonlijkheidsstijlen; dominant, invloedrijk, consciëntieus en stabiel.
  • Groepsdynamica want mensen gedragen zich anders in een groep dan individueel.
  • Teamontwikkelfasen met ander gedrag, nieuwe uitdagingen en winstkansen in elke fase.
  • En tenslotte lever je regelmatig iets in bij samenwerken. Dat doe je alleen als het je ook iets oplevert. Daarom zijn gezamenlijk gedragen doelen zo belangrijk.

Die flow van een goede samenwerking gunnen we iedereen. En die is binnenkort laagdrempelig bereikbaar met de Use Your Talents® Online Teamscan.

Wat is de toegevoegde waarde van de Use Your Talents® Online Teamscan?

De scan is een momentopname van de 7 belangrijke thema’s in teamontwikkeling. Een actuele en betrouwbare locatiepin op jullie teamroutekaart. Daarnaast ontvang je een overzicht van jullie directe omgeving. Dit zijn jullie ontwikkelpunten om aan te werken én jullie sterke punten om verder uit te bouwen. De scan geeft inzichten en concrete ontwikkeladviezen. Je bepaalt zelf de route en het tempo.

En er is meer: de Use Your Talents® Online Teamscan Support Module

Om die ontwikkeling beter te borgen is er een Online Support Module. Ontwikkeling is tenslotte niet iets tijdelijks. De Support Module bestaat uit een Online Planner, Online Library & Toolbox én ons paradepaardje de Online Tracker.

En dit kun je ermee:

Planner: Plan eenvoudig mijlpalen en ontwikkelpunten in. Zichtbaar en toegankelijk voor alle teamleden. Zo hou je jullie ontwikkelplannen levend en in beeld.

Library & Toolbox: Een schatkist aan informatie, interventies en oefeningen om de ontwikkeling van jullie team zelf vorm te geven. Bovendien vind je hier interessante en behulpzame offline ondersteuningsactiviteiten en mogelijkheden. Kortom alles wat je nodig hebt om van jullie ontwikkelproces een succes te maken.

Tracker: Na de momentopname van de Teamscan gaan jullie keihard aan de slag. Met behulp van de Planner en Library & Toolbox bewandelen jullie nieuwe wegen en ontdekken jullie nieuwe mogelijkheden. En omdat meten weten is, vertelt de Online Tracker jullie precies waar je staat. Zodat je niet verdwaalt en zeker de eindstreep van jullie ontwikkelplan haalt.

We zijn er bijna… maar nog niet helemaal

De komende weken perfectioneren we de laatste details. Ook nodigen we een aantal van onze relaties uit om de Online Teamscan zorgvuldig te testen. Dat vinden wij belangrijk. Als ook die input is verwerkt is het tijd voor een eerste ronde beschuit met muisjes en kan ook jouw team profiteren van de uitkomsten van de Online Teamscan!

Daarna gaan we aan de slag met de afronding van de Online Support Module. Die Module komt dus wat later beschikbaar dan de Teamscan. Altijd fijn om iets te hebben om naar uit te kijken, toch?

Use Your Talents® Online Teamscan; een betaalbare maatwerkoplossing

Misschien heb je al vaker iets gedaan aan teambuilding, maar ervaar je nog steeds gedoe? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar het oordeel van de teamleden over de teamperformance. Het kan ook zijn dat je al een tijd op zoek bent naar een concreet stappenplan om de teamperformance te verhogen.

Wat je reden ook is met de Use Your Talents® Online TeamScan haal je een maatwerkoplossing in huis. Met een vanaf prijs van € 47,- is deze tool voor ieder team bereikbaar.

Wil je op de hoogte blijven van de lancering?

Laat dan even je e-mailadres achter. Ken je iemand voor wie deze tool ook interessant is? We waarderen het enorm als je dit artikel dan met hen of jouw netwerk deelt!

Heb je interesse in de pilot? Of andere vragen op het gebied van teamontwikkeling? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder.