Systemisch Leiderschap

Sta aan het roer van verandering en ontdek de kracht van systemisch leiderschap! Onze intensieve vierdaagse training biedt leiders en professionals de kans om diepgaand inzicht te verwerven in organisatie- en relatiepatronen. Tijdens deze unieke ervaring dompelen we je onder in de wereld van organisatie- en relatiecoachingsmethodieken, waaronder de krachtige benaderingen van Deep Democracy en systeemintelligentie.

Duur4 dagen (11 wkn)

LocatieBreda

Deelnemers 8-12

Certificaat Ja

Startdatum: 

10 april 2024
19 september 2024
5 maart 2025
10 september 2025

Docent
ANNITA EUWIJK

Annita Euwijk

Docent
MAJKA ROERINK

Categorie
Leiderschap, Coaching

5/5

 • Krijg diepgaand inzicht in organisatie patronen.
 • Creëer effectieve (werk)relaties.
 • Gebruik Deep Democracy voor inclusieve besluitvorming.
 • Verhoog je systeemintelligentie
 • Krijg leiderschapstools om complexiteit aan te pakken.
Annita Euwijk

Docent
ANNITA EUWIJK

Docent
MAJKA ROERINK

Categorie
Leiderschap, Coaching

Systemisch Leiderschap

Sta aan het roer van verandering en ontdek de kracht van systemisch leiderschap! Onze intensieve vierdaagse training biedt leiders en professionals de kans om diepgaand inzicht te verwerven in organisaties en relatiepatronen. Tijdens deze unieke ervaring dompelen we je onder in de wereld van organisatie- en relatiecoachingsmethodieken, waaronder de krachtige benaderingen van Deep Democracy en systeemintelligentie.

Duur  4 dagen

LocatieBreda

Deelnemers 10

Certificaat Ja

Startdatum:

 • 10 april 2024
 • 19 september 2024
 • 5 maart 2025
 • 10 september 2025
5/5

9,3

 • Diepgaand Inzicht in Organisatiesystemen
 • Vaardigheden in Relatiesysteem Coaching
 • Toepassing van Deep Democracy Principes
 • Versterkte Systeemintelligentie
 • Herkenning en Omgang met Systemische Blokkades
 • Leiderschapstools voor Complexiteit
Video afspelen

Waarom deelnemers onze programma's aanbevelen

Systemisch Leiderschap

Sta aan het roer van verandering en ontdek de kracht van systemisch leiderschap! Onze intensieve vierdaagse training biedt leiders en professionals de kans om diepgaand inzicht te verwerven in organisatie- en relatiepatronen. Tijdens deze unieke ervaring dompelen we je onder in de wereld van organisatie- en relatiecoachingsmethodieken, waaronder de krachtige benaderingen van Deep Democracy en systeemintelligentie.

Ontdek hoe je als leider niet alleen de koers bepaalt, maar ook de onderliggende dynamieken binnen organisaties begrijpt en effectief stuurt. Gedurende vier dagen bieden we een rijke en interactieve ervaring, waarbij je leert om systemische blokkades te herkennen en te doorbreken, waardoor je een dieper begrip ontwikkelt van de complexe weefsels binnen teams en organisaties.

Of je nu een doorgewinterde leidinggevende bent of (team)coach, deze training is ontworpen om je toolkit als leider te versterken, je in staat te stellen om effectiever te navigeren binnen organisaties en (werk)relaties, en om in te spelen op de verborgen dynamieken die impact hebben op prestaties en samenwerking.

Neem deel aan deze boeiende vierdaagse training en ontdek hoe systemisch leiderschap niet alleen de weg vrijmaakt voor persoonlijke groei, maar ook de weg effent naar transformatie binnen organisaties. Sta klaar om je horizon te verbreden en de leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een verschil te maken in complexe systemen.

Certificaat

Aan het einde van deze training ontvangt je een Use Your Talents ® certificaat – Systemisch Leiderschap op basis van actieve deelname en progressie in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Indien er sprake is van Herregistratie schoolleider PO:

Aan het einde van de opleiding volgt er een eindopdracht waar wij toetsen op kennis & inzicht, toepassing, oordeelsvorming, leervaardigheden en communicatie. Na positieve toetsing kunnen schoolleiders zich opnieuw registreren voor het schoolleidersregister PO. Schoolleiders die deze gecertificeerde training volgen, kunnen hiermee 55 punten noteren voor hun herregistratie. 

Wat kan je verwachten na deelname aan dit 4-daagse programma:

Diepgaand Inzicht in Organisatiesystemen: Verwerf een dieper begrip van de onderliggende dynamieken en structuren binnen organisaties, waardoor je effectiever kunt navigeren en invloed kunt uitoefenen op systemische veranderingen.

Vaardigheden in Relatiesysteem Coaching: Ontwikkel coachvaardigheden die gericht zijn op het begrijpen en beïnvloeden van relatiedynamieken binnen teams en organisaties, waardoor je in staat bent om constructieve interacties te bevorderen en conflicten aan te pakken.

Toepassing van Deep Democracy Principes: Leer praktische toepassingen van Deep Democracy om inclusieve besluitvorming te bevorderen, stemmen van minderheden te horen en conflictsituaties om te zetten in groeikansen.

Versterkte Systeemintelligentie: Ontwikkel je vermogen om de bredere context te zien en te begrijpen hoe interacties, beslissingen en acties invloed hebben op het geheel, waardoor je effectiever strategieën kunt ontwikkelen en implementeren.

Herkenning en Omgang met Systemische Blokkades: Leer systemische blokkades te herkennen en aan te pakken die de prestaties en samenwerking belemmeren, en krijg handvatten om deze obstakels effectief te doorbreken.

Leiderschapstools voor Complexiteit: Versterk je leiderschapstools om te navigeren in complexe omgevingen, waarbij je strategisch kunt handelen, kunt anticiperen op veranderingen en proactief kunt reageren op uitdagingen binnen organisatiesystemen.

Docenten

Deze opleiding wordt verzorgd door Annita Euwijk Leiderschap expert en teamcoach. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling op operationeel, tactisch én strategisch niveau. Annita Euwijk is ook directeur van het erkende opleidingsinstituut Use Your Talents. Daarnaast leidt ze (team) coaches en leidinggevenden op tot effectieve coaches die groepsprocessen en talenten van mensen blootleggen. Dit doet ze samen met Majka Roerink, expert op intercultural en non-violent communication.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

De trainingsprijs is € 3580,00 (excl. 21% btw).

Dit is inclusief persoonlijke intake & coaching.

De prijs is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk, vraag ons naar de voorwaarden.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 189,38 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Persoonlijke jaarlicentie online Teamsupporter
 • Teamscan & Teamrapport
 • Succeskit Use Your Talents
 • Systeem geïnspireerd leiderschap (Boek)

 

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is € 312,00 (excl. btw).

 • Koffie, thee, fruitwater en frisdranken, zoete lekkernij en fruit
 • Lunch met vers gemaakte soep en luxe belegde broodjes
 • Tapas

Deze leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen waarvan 2 aaneengesloten.

Data 2024

10 & 11 april, 23 mei, 27 juni

19 & 20 september, 17 oktober, 14 november

Data 2025

5 & 6 maart, 27 maart, 17 april

10 & 11 september, 9 oktober, 13 november

De trainingsdagen vinden plaats op onze inspirerende trainingslocatie in de natuur: Allekante in Breda.

Wat zeggen de deelnemers?

“Programma verbindt theoretisch inzicht, praktische handvatten en praktijkvoorbeelden met elkaar. Het is een eyeopener om datgene wat ik in de praktijk ervaar te duiden en te benoemen. Zodat ik het na een analyse kan omzetten in een wenselijke situatie. ”

“Een geweldig leiderschapsprogramma toepasbaar in alle teams waar je leiding aan geeft of deel van uitmaakt. In welke fase van teamontwikkeling dan ook. Door de hoeveelheid aan interventies in mijn ’toolbox’ zie ik tegen geen enkele groepssituatie op. Dat geeft me als teamleider veel (zelf)vertrouwen. “

“Een fantastische mix van theorie en praktijk. De theorie was to the point. In de oefeningen komt de stof tot leven. Op dag drie valt alles in elkaar en ga ik met durf aan de slag. Het programma bracht me inzicht, rust, herkenning, moed en durf. Ik ben buiten mijn comfortzone gegaan en dat levert zoveel op. De energie en sfeer is zo goed. Na een uur voelt het alsof je elkaar al jaren kent.”

“Een volledig pragmatisch programma waarin alle facetten van (team)coaching aan bod komen. Theorie, inzicht en vaardigheden worden gecombineerd en leiden tot zelfreflectie en ontwikkeling. Het heeft me als leidinggevende opgeleverd dat ik de kennis in huis heb om de groep als systeem te observeren, analyseren en beïnvloeden in de juiste richting. Het oefenen met elkaar, als ware het een laboratorium is zeer waardevol. Je kunt vaardigheden oefenen en uitproberen wat het effect is in de groep. Het nabespreken geeft veel inzicht. Fijn dat er ruimte tussendoor is om zelf de informatie te verwerken en te reflecteren.”

Onze Inspirerende locatie

Dit programma vindt plaats op onze inspirerende trainingslocatie Allekante in Breda.
Natuur
Rust
Uitstekende catering & huiskamer gevoel

Persoonlijke Intake

Na jouw aanmelding volgt altijd een online kennismakingsgesprek met onze docenten. Zo kunnen we nog meer rekening houden met jouw persoonlijke ontwikkelvraag.

Heb je liever eerst een vrijblijvende kennismaking? Geen enkel probleem. Wij stellen ons graag aan je voor!

Ook als je nog vragen hebt over onze opleiding Effectief & Talentgericht Leiderschap, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 076-7002016 of per mail aan info@useyourtalents.nl Tot binnenkort!

Ervaringen met onze docenten

Video afspelen

De samenwerking met executive teamcoach Annita Euwijk

Video afspelen

Aanmelden

  DhrMw

  Voornaam (*)

  Achternaam (*)

  Uw email (*)

  Bedrijfsnaam (*)

  Telefoonnummer*

  Opleidingspakket 4-daagse Leergang Systemisch Leidinggeven(*)

  Startdatum (*)

  Speciale dieetwensen ivm intoleranties/ allergieën (*)

  Factuur

  Factuuradres

  Straatnaam(*)

  Huisnummer(*)

  Postcode (*)

  Plaatsnaam (*)